De juiste verzorging en het juiste onderhoud zorgt ervoor dat je producten mooi blijven.

Onderhoud Kleding:

Onze kleding blijft het mooist wanneer je de volgende wasvoorschriften volgt:
– Wasbaar in de wasmachine op 30°C
– Niet bleken met chloorhoudende middelen
– Gebruik niet te veel wasmiddel omdat je kleding dan sneller slijt
– Gebruik een waszakje ter bescherming
– Strijkbaar met strijkijzer. Stand voor fijne was
– Voor langere levensduur adviseren wij drogen op een wasrek.
– Gebruik van wasdroger is op eigen risico

Leeronderhoud:

Een leren tas heb je met zorg uitgekozen en daar wil je natuurlijk lang plezier van hebben. Om leer mooi te houden is het belangrijk deze te behandelen en te beschermen. Zonder goed onderhoud (met daarbij de juiste middelen) kan de leren tas uit gaan drogen waardoor er vlekken en of barstjes kunnen ontstaan. Dit is nou eenmaal een natuurlijk proces en valt uiteraard niet onder de garantie.
Ik raad aan om deze onderhoudsbeurt minstens twee keer per jaar uit te voeren. Je kunt hiervoor producten gebruiken die ook voor schoenen worden gebruikt. Bijvoorbeeld om het leer op te poetsen, tegen vocht te beschermen of de kleur weer tot zijn recht laten komen.

Wanneer er droge plekjes ontstaan, kun je deze ook met een crème insmeren. Deze zijn in de winkel te koop, maar ook een dun laagje Nivea kan al wonderen verrichten. Vermijd hierbij wel zwavelhoudende substanties, chloor, chemische middelen en parfum, aangezien deze juist het leer verder zullen doen uitdrogen.

Zowel voor onderhoudsproducten als het gebruik van water geldt dat het met mate aangebracht dient te worden. Te veel vocht is niet alleen slecht voor het leer maar kan er ook voor zorgen dat het leer van de sluiting loslaat. Laat het product langzaam drogen zodat hij weer in de juiste vorm kan terugkeren. Plaats de tas niet in direct zonlicht en bescherm hem voor regen. Beide situaties kunnen leiden tot kleurverandering van het leer.
Wanneer je je tas niet gebruikt kun je deze het best bewaren op een droge plaats met een katoenen zak of tas ter bescherming.
De juiste verzorging zorgt ervoor dat jouw tas mooi blijft.